Pages

Wednesday, August 31, 2016

Closing merdeka yang mendebarkan jiwa.

Assalamualaikum..

alhamdulillah ogos telah berakhir ...Closing ogos 2016 ni memang banyak buat tini menangis dan hari closing tu saja tak tahu bape kali nangis dah...

dengan ujian keypad telefon yag hilang 2 hari sebelum 31 ogos memang betul-betul ujian untuk tini.
Alhamdulillah sib baik ada group dan leader tini yang hebat iaitu Ummi Mai md saupi ni. Alhamdulillah dengan pertolongan dari nya serta dengan izin Allah akhirnya tini dapat order barang vitamin shaklee melalui ummi...Jadi dapat closing dengan rezeki yg besar Alhamdulillah.. tak lupa juga sideline-sideline OMS GROUP..terima kasih kalian atas semua bantuan kalian..


Ni ummi mai md saupi..orang yg banyak bantu saya..insyaAllah..bakal master disember 2016 ni.
terima kasih ummi atas dorongan dan panduan ummi untuk tini..insyaAllah akan terus meroket.

Pape pun tini masih belum puas hati sebab target tini untuk naik rank bulan ni masih belum kesampaian.Kena check balik apa yg belum dan apa yg perlu tini tingkatkan untuk sebarkan tentang kebaikan supplement ni pada semua orang.InsyaAllah..

Doakan tini ye kawan-kawan..doakan tini dapat sebarkan kebaikan mengamalkan supplement ni pada semua orang insyaAllah...dan dapat naik supervisor september 2016 ini..insyaAllah...


kalau nak tahu lanjut tentang supplement shaklee boleh terus hubungi tini ye

TINI

Pengedar Shaklee Perlis

Tini 01120757343
fb : hartini zulaikha
Fb page : dunia vitamin tini
Ig: ig@hartini_zulaikha

PENGEDAR SHAKLEE PERLIS


Bagi anda yang berada di Negeri perlis di sekitar kangar, arau dan padang besar yang ingin mendapatkan vitamin Shaklee secara COD dan ingin mendapatkan konsultansi mengenai vitamin yang sesuai dengan masalah dan keadaan anda,anda boleh berhubung dengan Tini secara terus.

Tini boleh berjumpa dengan anda bila -bila masa mengikut waktu anda.anda boleh buat temujanji dengan Tini di talian 011-20757343 atau telefon di 0195057535.

Stok Vitamin insya Allah sentiasa ada dengan Tini.

Tini akan cuba pergi ke tempat anda tak kira anda berada di Area Simpang Empat , Padang Besar , Batu pahat mau pun hampir ke Alor setar atau sekitar bandar Arau anda hanya perlu hubungi Tini untuk temujanji.
Hubungi Tini ye ..jangan segan2..


TINI

Pengedar Shaklee Perlis

Tini 01120757343
fb : hartini zulaikha
Fb page : dunia vitamin tini
Ig: ig@hartini_zulaikha



Wednesday, August 24, 2016

Set pantang mudah dan senang

Vitamin atau supplement yg kita amik setiap hari ni sebenarnya melengkapkan hairiki makanan yg sepatutnya kita ambil untuk lengkapkan nutrien tubuh kita...

Bg ibu yg didalam pantang pula,pemakanan didalam pantang ada yg boleh dimkn dan ada yg kena pantang,jd disinila fungsi vitamin atau supplemen menjadi sgt penting..

Bagi ibu didalam pantang sy ingin syorkan mengambil set pantang yg mengandungi 5 item asas ini iaitu :




1) vitalea-multivitamin
Yang mengandungi 28 jenis vitamin yg lengkap dengan zat besi dan membantu meningkatkan haemoglobin ibu yg didalam pantang setelah kehilangan byk darah didalam proses bersalin.

2) B-compleks
Membekalkan tenaga dan asid folic didalamnya membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah didalam tubuh kembali setelah kehilangan darah didalam proses bersalin. Ia juga membantu melawan simptom dan punca tekanan dan kemurungan ketika didalam pantang.

3) Sustained release vitamin c 500mg
Membantu meningkatkan sistem imun ibu yg berada didalam pantang serta menyembuhkan luka bersalin . Ia juga penting dalam pembinaan tisu penghubung untuk mencantum semula tisu yg koyak semasa proses bersalin.

4) zinc compleks
Membantu proses penyembuhan luka dalam badan terutama luka didalam rahim dan menyembuh luka luaran. Ia juga dapat menggantikan ikan haruan kerana dalam ikan haruan kaya dengan zinc.

5) ESP
Merupakan sumber protein yg sangat diperlukan untuk menghasilkan hormon dlm badan. Ia juga membantu meningkatkan sumber protein dlm komponen utama dalam susu ibu dan dapat mengurangkan masalah kurang susu semasa dalam pantang.ia juga membantu membina dan membaiki sel lantas menggalakkan penyembuhan luka dgn segera.

5 jenis vitamin ni adalah vitamin asas didalam pantang untuk ibu yg berpantang .ia juga boleh ditambah dengan omega, alfalfa dan ostematrik.

Omge dan alfalfa boleh membantu ibu kembali langsing seperti sebelum hamil dan juga membantu dlm penghasilan pengeluaran susu ibu.manakala ostematrik puka membekalkan kalsium disaat ibu menyusukan bayi..ia juga membantu untuk menggelakkan ibu sembelit ketika pantang.

Untuk kawan- kawan yg sedang mencari set pantang dlmn,sy sgt suggestkan amikset ini yg sgt mudah diamalkan..

Untuk info lanjut bolehla pm tini ye
01120757343.

Testimoni mereka yg mengambil set pantang ..

#tsunamishaklee
#sgvt3
#sgv
#omsgroup
#pengedarshakleeperlis
#setpantang
#setpantangmudah
#sethamil
#setmyusu
#cantikdansihat

Tuesday, August 23, 2016

Tip berbelanja dan pembahagiaan kewangan dalam sebulan .

Assalamualaikum....apa khabar semua?

Kawan-kawan..cane kawan-kawan bahagikan perbelanjaan sebulan slps dpt gaji apa yg dibuat dahulu...

Hari ni tini rasa nk kongsi tip yg tini dapat dr seorg pakar kewangan .moga sama-sama lah kita buat panduan dlm urusan perbelanjaan kita..insyaallah...

Sebulan gaji yg kita dpt tu...kita perlu bahagikan kepada 6 item kata pakar tersebut.item2 tersebut :

1. FFA - freedom financial free (10%)
-simpanan tetap yg setiap bulan disimpan dan tak boleh dikeluarkan.

2. LTS - LONG TERM SAVING (10%)
- 10% dr gaji untuk beli brg yg diingin kan,cth macam main kutu tu tuk beli periuk noxxa.

3. KEPERLUAN (55%)
-belanja keperluan untuk sebulan kn amik 55% dr gaji kita.jadi kita akan belanja mengikut rm yg telah diperuntukkan.

4.EDUCATION (10%)
-perlu diblnjakan tuk tingkatkan ilmu diri kita sebagai on going learning.cth mcm blaja menjahit langsir atau ilmu ttg parenting.

5. Play(10%)
- ini macam impian untuk kita n anak2.cth nk melancong ke disney land atau nak honeymoon ke bali ke hjg thn ni.

6. Charity (5%)
- 5% ni mesti dihabis kan tuk setiap bulan sebgai salah satu kaedah kita beribadah atau buat saham akhirat ye.

Jadi bape percent yg nk ditetapkan tuk semua pengagihan tu terpulang kepada kawan-kawan. Saya cuma mengesyorkan mengikut apa yg dicontohkan oleh pakar kewangan tersebut.

Ada setgh dr kita menambah insuran sebagai salah satu keperluan dan perlu dibayar setiap bulan..jadi klu rasa ia penting tambahla dlm pengagihan kita .

Jom sama2 menjaga kewangan kita dgn baik.moga bermanfaat tuk semua...

#mjwj
#omsgroup
#pengedarshakleeperlis

Nak cuba produk shaklee?

Hubungi tini
Pengedar shaklee perlis
01120757343

Monday, August 22, 2016

Landmark study risikokan Shaklee ?

*shaklee landmark study*
Ok nk kongsi lagi tentang landmark study ni.
Landmark study untuk shaklee dibuat kerana Roger barned ingin mendapatkan bukti saintifik tentang produk shaklee ini.
Siapakah Roger barned sebenarnya?
Roger barned ialah seorang multi bilinonare dan ceo shaklee ni.

Image result for Roger Barnett

Beliau telah meminta pihak ketiga iaitu badan bebas yang menjalankan eksperimen bagi menunjukkan bukti dan keputusan dr eksperimen tersebut. Eksperimen ini diketuai oleh dr. Gladys Block.
Roger Barned ingin memastikan bahawa shaklee adalah produk yg benar-benar semulajadi,berkesan dan terbaik. Beliau ingin membuktikan bahawa produk shaklee benar-benar selamat untuk semua .


Tahukah kawan-kawan?
Shaklee satu-satunya syarikat vitamin yg sanggup buat landmark study ni kerana setiap keputusan dr eksperimen ni akan dikeluarkan dan dipaparkan . Betapa tingginya risiko disitu yg Roger barnett sanggup ambil.

Dan keputusan yg keluar pada oct 2007 membuatkan Roger barned semakin yakin untuk menyebarkan kebaikan shaklee di mata dunia.
Maksudnya memang betul dah supplemen yg kita ambil sekarang ini iaitu shaklee. .. 
tak perlu risau dan tak perlu tukar vitamin lain lagi..

Sebab buktinya ni sangat-sangat la kukuh untuk kita lihat dan pastikan..btui idaknyer kawan-kawan?

Jadi saya seru kawan-kawan..kalau boleh pastikan apa sj supplement yg diamik tu benar-benar elok prosesnya sbb kesannya yg akan kita hadap nnti pada 10 tahun akan datang.
Moga bermanfaat untuk semua ye..



untuk info lanjut tentang vitamin shaklee?
boleh hubungi saya ye :

TINI
Pengedar Shaklee Perlis

Tini 01120757343
fb : hartini zulaikha
Fb page : dunia vitamin tini


Landmark study bukti shaklee adalah vitamin yang selamat ,berkesan dan semulajadi.

Tahukah kawan-kawan apa tu landmark study?

Landmark study ialah kajian pihak ketiga ke atas produk kita melalui badan bebas yg akan menjalankan eksperimen dan akan menunjukkan bukti hasil eksperimen tersebut.
Shaklee dengan beraninya telah memohon pihak ketiga ini untuk mengkaji vitamin yang dihasilkan olehnya.

Landmark study ini dikendalikan oleh U.C BERKELEY SCHOOL OF PUBLIC HEALTH yg diketuai oleh Dr Gladys Block ,seorang doktor epidermiologist yg terkenal di US..( tu dlm gambar tu dia la )..oh ye nak tau lanjut sapa dia boleh google ye..hihihu.

Jadual graf kat bawah tu pulak ialah keputusan ujian yang disiarkan dalam Nutrition Jurnal pada oktober 2007.

Graf ini menunjukkan tentang kajian ke atas perbandingan 3 golongan penggunandalam jangka masa panjang iaitu selama 20 tahun. Kajian ini di jalankan ke atas 1000 orang selama 20 tahun tu..

3 golongan kajian tersebut ialah 
1. Golongan yang tidak mengambil apa-apa supplement dan hanya makanan asas shj( berwarna biru)
2. Golongan yang ambil supplemen jenama lain-lain.( berwarna merah )
3. Golongan yang ambil supplemen shaklee.( berwarna hijau )


Keputusan seperti didalam graf diatas dimana ;
  •  jika anda mengatakan dengan mengambil makanan seimbang dan tidak perlukan vitamin sudah cukup memenuhi keperluan kehidupan seharian anda silap.

  •  dengan ambil vitamin jenama apa saja,anda tetap akan lebih sihat tetapi landmark study mengatakan sebaliknya malah ada yg mengambil vitamin jenama lain lebih worse kesihatannya.

  •  dari kajian tersebut vitamin shaklee menunjukkan sebaliknya malah lebih baik untuk kesihatan anda.


Jadi landmark study ini menunjukkan bukti bahawa shaklee sangat selamat, berkesan dan semulajadi.

Memang dah ada buktikan...bukti tau...jgn tak tau sudah terbukti tu.. 
So kawan-kawan diluar sana tak perlu risau lagi ye nk ambil shaklee..

kalau ada yang rasa ingin tahu lebih lanjut tentang vitamin shaklee ni boleh hubungi  saya ye :

TINI
Pengedar Shaklee Perlis

Tini 01120757343
fb : hartini zulaikha
Fb page : dunia vitamin tini
ig: hartini_zulaikha


Sunday, August 21, 2016

Atasi masalah darah rendah dengan vitamin.

Assalamualaikum...

Siapa pernah ada darah rendah?orang yang ada darah rendah ni selalunya memang cepat kelam mata,cepat penat dan letih serta kurang bermaya.
Itulah sy sebelum kenal shaklee.

Malah kulit sy cepat kusam dan mudah burn dipanah mentari..

Alhamdulillah..semenjak kenal shaklee dr adik sekampus saya iaitu upline saya sekarang Mai md saupi yg sy panggil ummi.keadaan saya berbeza sekali.

Mengambil set asas utama iaitu vitalea,bcompleks dan vita c memang membuatkan saya rasa sangat berbeza.Dari situlah sy terus jatuh cinta dgn shaklee.

Bayangkanlah sy ibu bekerjaya,pulang dr kerja kena uruskan rumah tangga pula.nak masak,nak tgk anak-anak dan nak siapkan makan minum sekeluarga..mau xpenatnya kan...

Bukannya saya tak pernah cuba multivitamin di farmasi...malah apa yg disuggestkan oleh rakan-rakan sy akan cuba namun banyak yg tidak serasi dengan saya..

Alhamdulillah..dengan shaklee sangat berbeza...



Ada rakan-rakan yg mengalami masalah seperti saya...meh cuba try set asas ni..insyaallah..pasti serasi dengan anda...
Lagipun tak perlu risau sbb syarikat shaklee sendiri mengesahkan produknya semulajadi,selamat dan berkesan.malah kalau ada kesan effect yg terjadi dr kita ambil produk shaklee ni mereka akan tanggung kos dan risikonya nnti yg penting bukti dr kita adalah nyata. Berani cuba shaklee?

Meh pm sy ye ;

Tini
Pengedar shaklee perlis
01120757343
Fb page: dunia vitamin tini

Thursday, August 18, 2016

10 tip menjaga kesihatan tulang agar lebih kuat dan sihat.

Assalamualaikum...

Tulang merupakan struktur asas tubuh badan kita. Jika ada rasa sakit pada tulang kita ia akan menganggu semua aktiviti seharian kita terutama yang memerlukan kudrat dan tenaga tulang kita.

dari itu menjaga kesihatan tulang amat penting didalam kehidupan seharian kita.

Tulang yang sihat akan memudahkan aktiviti harian kita ..betul ke betul?
meh saya kongsi tips untuk tulang yang sihat :

1. Duduk dengan posisi yang baik dan betul

2.Tidur menggunakan bantal yg selesa dan sesuai.

3. Tidak berada disatu posisi terlalu lama samada duduk atau berdiri terlalu lama.

4.Sering berjalan kaki atau naik tangga untuk kuatkan tulang bhgn kaki.

5.Mengambil makanan yg berkalsium tinggi seperti keju , susu tinggi kalsium dan lain-lain.

6. Mengambil supplemen untuk kesihatan tulang

7. Menggunakan bantuan alatan yg betul sewaktu bersukan untuk melindungi tulang seperti memakai kasut yang tertutp ketika bermain bola.

8.Mengangkat barang didalam postur yg betul bermula dari bawah keatas.

9. Kurangkan posisiyang suka membongkok badan.

10.Jangan terlalu memaksa diri melakukan kerja berat jika telah mengalami kecederaan tulang kerana ia bisa memburukkan lagi keadaan kesihatan tulang tersebut.

Semoga bermanfaat untuk semua dan kita mendapat kesedaran tentang betapa pentingnya untuk menjaga kesihatan tulang kita.

Nak cuba supplement shaklee?


hubungi saya

TINI
Pengedar Shaklee Perlis

Tini 01120757343
fb : hartini zulaikha
Fb page : dunia vitamin tini


Wednesday, August 17, 2016

Tip penjagaan kulit yang sihat agar kekal cantik berseri.



Assalamualaikum...
semoga kalian sentiasa didalam lindungan dan rahmatnya.
setiap kali melihat kulit wajah seseorang yg bersih ,putih dan mulus pasti kita akan berpaling 2,3 kali untuk melihat akan dia....betui ke betui?

tahukah kawan-kawan menjaga kesihatan kulit juga perlu untuk kesihatan kita.tahukah bagaimana cara yang sepatutnya kita amalkan untuk mendapat kulit yg terjaga rapi?

meh saya kongsikan beberapa tip yang boleh dibuat panduan bersama ..insyaAllah..

1. JAGA PEMAKANAN

Ini perkara utama yang perku dititikberatkan jika anda mahu miliki kulit yg sihat dan cantik. Ambil makan yg sihat dengan melebihkan sayur sayuran dan buah buahan terutama yg mengandungi vitamin C. Kurangkan penggunaan Gula dalam makanan dan minuman kerana gula menyumbang kepada pelbagai masalah kesihatan.
Image result for makanan sihat

2. GUNAKAN SKINCARE SEMULAJADI

Ini juga sgt penting, jgn suka suka mencuba pelbagai jenis produk skincare ataupun kosmestik tanpa study terlebih dahulu. Carilah produk yg 100% semulajadi, selamat dan berkesan. Tidak mengandungi Paraben, mercuri dan hidroquinon...pasti kulut akan lebih segar "bernafas". Saya gunakan set rangkaian lengkap Nutriwhite Shaklee. BEST sgt!


3. PENGAMBILAN SUPPLEMEN

Supplemen bukan lagi satu pilihan..tpi ia adalah satu keperluan. Setiap hari tubuh dan kulit kita terdedah kepada pencemaran dan radikal bebas yg menyebabkan pelbagai masalah seperti jeragat, black head white head dan juga jerawat. Pengambilan supplemen dapat membantu memberikan nutrisi yg seimbang kepada tubuh badan untuk melawan segala anasir dan radikal bebas.Sudah tentu saya pilih Vitamin Shaklee yg terbukti selamat dan berkesan. Vitamin C, vitamin E, B complex dan protien antara supplemen yg memberi fungsi terbaik kepada kulit.
Image result for set kecantikan shaklee

4. KAWAL AKTIVITI LUAR

Jangan banyak terdedah kepada cuaca luar terutamanya sinaran UV yg mampu merengsakan kulit. Jika ada aktiviti luaran, gunakanlah pelindung UV (terdapat dlm rangkaian skincare Nutriwhite Shaklee)
Image result for nutriwhite shaklee

5. AMALKAN GAYA HIDUP SIHAT

Buatlah senaman dan rengangan 2-3kali seminggu bagi memastikan aliran darah kita berjalan lancar. Peredaran darah yg lancar memberikan efek pada kulit kita. Kulit akan lebih sihat dan kemerahan secara semulajadi. Nak lagi bagus...ambillah VIVIX secara konsistan setiap hari...anda pasti jatuh cinta!
Image result for vivix



Jom sihat dan cantik!

untuk dapat kan konsultasi tentang produk kecantikan dan kesihatan shaklee, bolehlah hubungi sid anda ini:

Pengedar Shaklee Perlis

Tini 01120757343
fb : hartini zulaikha
Fb page : dunia vitamin tini