Pages

Monday, July 31, 2017

6 sebab kenapa perlu pilih minyak ikan atau omega guard shaklee.

Assalamualaikum..semua, apa khabar?

alhamdulillah harap sihat hendaknya.
Kita dah masuk ke bulan baru hari ni iaitu bulan ogos yg juga dikenali sebagai bulan kemerdekaan. Sudah pasti akan ada pelbagai aktiviti yg menarik dianjurkan oleh
badan-badan berwajib dan NGO untuk memeriahkan bulan kemerdekaan ni.

Kalau nak tahu shaklee pun turut meraikan bulan kemerdekaan ini dengan mengadakan promosi yg hebat tau.

Salah satu promosi nya ialah pembelian omega guard iaitu beli 5 botol omega guard layak untuk dapat e-voucher.kalau nak dapat evoucher dan nak berjimat lebih banyak kenalah daftar jadi ahli shaklee sekarang juga.



Nak mudah, daftar ajer dengan kak enan. Kak enan akan uruskan pendaftaran,anda cuma hulur duit je pada kak enan. Selain tu kak enan ada group yg sgt supportive tau. Kalaulah anda berminat nak dptkan income tambahan mmg sgt dialu-alukan tau. Caranya...kak enan akan guide dr a to z lah..jgn risau ye..


Okla bersempena bulan merdeka dan bulan promosi omega guard ni.. Mari kita tengok apa yang bestnya OMega Guard Shaklee ni dan kenapa omega guard shaklee berbeza dengan minyak ikan yang berada dipasaran di luar sana.


6 sebab kenapa perlu pilih minyak ikan atau omega guard shaklee.

1.Penyulingan Molekul Tiga peringkat untuk ketulenan dan kepekatan.

2. Proses proprietari ini, memekatkan omega3, dan menyingkirkan komponen berbahaya seperti raksa, plumbum, arsenik, kadmium, dioxins dan lain-lain bahan cemar.

3.Kualiti terjamin Minyak ikan bergred Farmaseutikal.

4.Mempunyai DHA dan EPA yang tinggi – satu sajian memberikan 990mg asid lemak omega 3 (546mg EPA, 360mg DHA.Mengandungi 7 spektrum lengkap asid lemak omega-3 tulen yang terhasil secara semulajadi seperti EPA, DHA & banyak lagi.

5.Bau dan rasa kesan hanyir yang minimum.

6.Diiktiraf oleh Friend of the Sea®. Ianya untuk memastikan bekalan berterusan minyak ikan berkualiti tanpa menjejaskan alam sekitar.


Untuk dapatkan omega guard ni anda boleh saja klik pada gambar dibawah


Image result for esell shaklee

Atau hubungi kak enan untuk dapatkan harga yang lebih jimat dan menguntungkan poket anda ye.😍😍😍

posted from Bloggeroid

5 tips penting untuk diamalkan saat berpuasa atau sedang ganti puasa

Assalamualaikum....

Apa khabar semua..? Hari ni dah 7 zulkaedah 1438hijrah...Kak enan rasa nak terobek memori di bulan ramadhan yang lalu lah.....

(Sambil tangan menongkat dagu mata lihat ke atas sambil tersenyum..)


Alhamdulillah hari ni dah 18 ramadhan.. 

Dah hampir ke penghujung fasa ke 2 ramadhan dah..alhamdulillah..moga dapat kita kecapi nikmat2 ramdhan yg masih tinggal ini..insyaAllah...


Hari ni kak enan nak kongsikan vitamin apa yang kak enan makan sepanjang bulan ramadhan ni. Antara yang kak enan tak tggl sepanjang ramadhan ni ialah esp. Alhamdulillah esp byk bekalkan tenaga tuk kak enan disamping membantu elakkan kena serangan gastrik atau pedih ulu hati sepanjang ramdhan ni.




Selain tu vitalea multivitamin,vitamin b complex dan vitamin c mmg kak enan tak boleh tinggal. Vitamin c ni sebagai benteng sistem imun kak enan. Vitalea sebagai bekalan iron tuk kak enan agar kekal bertenaga tuk buat kerja dan tugasan kak enan dan elakkan kak enan cepat letih dan nak pitam.vitamin b membantu bekalkan tenaga.



Cuaca yg panas skg ni mmg mudah sgt kena demam apa lagi kena dehidrasi bila kekurangan air tambah-tambah bulan puasa nikan...So performance drink pun kak enan ambil tuk keluarga kak enan. Ia membantu membekalkan elektrolit untuk elakkan dehidrasi dan membekalkan tenaga. Performance drink juga mengandungi karbohidrata yang simple yang cepat diserap dan mengembalikan tenaga dgn cepat. Ia juga mengandungi karbohidrat yg complex yg memerlukan masa untyk dicernakan, jadi ia bekalkan tenaga sepanjang hari ketika kita berpuasa..



Disamping itu pemilihan makanan sepanjang ramadhan ni sangat kak enan ambil berat...yg pasti kurangkan yg berlemak dan memang pastikan setiap hari ada 1 hidangan lauk dan 1 hidangan sayur tak lupa juga buah-buahan kering seperti kurma..


Kak enan  nak kongsikan juga tip pemakanan yg boleh diamalkan spjg bulan ramadhan ni  agar dapat elakkan kena serangan pedih ulu hati, sakit kepala ,kelesuan dan sembelit .


Antara tipsnya ialah

1. Elakkan makanan yang berminyak dan garam tinggi untuk mengelakkan badan kita cepat rasa haus pada siangnya.

2. Memilih makanan secara sederhana; kurangkan yg bergoreng dan berlemak tinggi.

3. Elakkan minuman berkafein

4. Kurangkan ambil makanan yg berasid seperti makanan terproses maupun seafood secara berlebihan.

5. Mengambil air suam 8 gelas sehari sepanjang dr masa berbuka hinggala saat bersahur.


Jadi kak enan nk bgtau...pemakanan seimbang sangat penting walau di saat kita berpuasa. Vitamin atau makanan tambahan hanya membantu melengkapkan lompong2 nutrisi keperluan badan kita sj agar badan kita kekal cergas ,sihat dan bertenaga sepanjang melakukan amal ibadah puasa ni.


Nak cuba vitamin yg mcm kak enan gtau tu...pw kak enan sj ye..tak perlu segan2 ..nnti kak enan bg resepi yg best juga...


posted from Bloggeroid

Monday, July 10, 2017

Kisah aku dan shaklee

Kak enan  mula kenal shaklee sejak tahun 2012.

Waktu mula2 kak enan kenal shaklee dengan adik junior kak enan yang suka share tentang vitamin2 yg di ambil oleh beliau saat gastrik dan menyusu anaknya...


Waktu tu kak enan follow je story mory nya..dan pada masa yg sama kak enan pregnant anak yg ke 3. Pregnant saat tu alahan kak enan sgt teruk,siap kak enan ambil cuti tanpa gaji akibat ketidakdayaan nak pergi kerja naik tangga tingkat 3. Muntah2 yg kerap dan tak lalu makan menjejaskan aktiviti harian sehingga kak enan kena tambah air lebih kurang 4 botollah..

Itulah kan pengorbanan seorg ibu yg mengandung...πŸ˜‚πŸ˜‚πŸ˜‚


Habis trimester 1 fuhhh...lega xde dah masalah alahan...kira mkn dan buat kerja boleh je cuma hb kak enan sgt low 8,9 tu adalah no yg silih berganti..walau mkn vitamin yg klinik bg xde gak perubahan. Kak enan disuggestkan oleh nurse yg jg kak enan di KK  untuk beli iberet. Jgn tak tau ye..iberet adalah vitamin sintetik untuk tambah darah bg wanita yg mengandung terutamanya. So mkn la iberet tu smpi kak enan hampir bersalin dan mmg hb cantik tp bila mkn iberet tu kak enan ada mslh sembelit time pregnant..so kn amik susu sebyk yg boleh setiap hari dgn air masak yg byk nk elakkan mslh sembelit tu serta makanan berserat tinggi....


Lepas 4 bulan bersalin baru kak enan terbuka hati nak cuba amik supplement shaklee berikutan badan kak enan sgt cepat letih dan hasrat kak enan nk bg anak full susu ibu. Jadi mmg awalnya kak enan beli set asas kesihatan dan set nyusu basic sj..iaitu vitalea,b complek,vitamin c ,alfalfa n lecithin..



Bukan sebulan tu beli sekaligus ..xlah..bulan ni separuh ,2 bulan depan separuh..ikut budget kan..lagi pun bila feedback mkn vitalea tu mmg buat kak enan sgt teruja.


Mana taknya kak enan bekerja,pg2 lagi dah uruskan anak2 ke taska dan hantar ke pengasuh. Susu dok pump ikut masa ..alhamdulillah mmg byk..rezeki anak2 kan..tapi bila balik dari kerja pukul 6 tu badan sgt letih, rasa nak bersihkan badan dan terus tdo je..tapi...kena uruskan anak2 dan siapkan dinner juga..mmg penat amat dan wajah jgn kata la sgt kusam la xmcm usia sebenar saat tu....huhu..


Kak enan kerap juga kelam mata dan rasa nk pitam..alhamdulilah...2 minggu lps consume vitalea n vita c rasa berbeza sgt..sebulan berlalu ,2 bulan berlalu kak enan amik set nyusu lak,pas tu baru jadi ahli tau.....ni bkn apa time tu susu merudum sedikit bila kak enan kena tahan wad sebab denggi..


Alhamdulillah 6 bln lps amik set yg kak enan katakan tadi tu..berat yg ssh nak turun dr beranak anak  pertama dan ke 2 boleh turun saat kak enan amalkan set nyusu shaklee tu..amazing rasa..dgn susu banyak...badan semakin sihat jrg demam dan selsema dah , pastu berat pulak turun ke berat asal sebelum kahwin tau...best sungguh rasa...


Lepas pada tu satu2 kak enan cuba vitamin yg boleh bantu tingkatkan kesihatan kak enan dan family kak enan terutama anak2 juga.. Setiap bulan satu vitamin dicuba. Yg serasi kak enan teruskan . bila buat check up kesihatan  selepas sthn mkn vitamin tu...alhamdulillah...result sgt positive bersih doktor kata tak perlu lah risau..waktu umur masuk awal 30an ..alhamdulillah...



Kalau nak tahu asbab mengambil dan kenal vitamin nilah kak enan banyak ubah cara pemakanan keluarga kak enan. Syukur sgt dah boleh elakkan mknn terproses memenuhi almari dapur dah..kalau tak mungkin sampai sekarang masih tak sedar ttg permasalahan yg akan berlaku pada masa hadapan akibat makanan2 terproses seperti maggi tu kan..


2 tahun lepas dah amalkan hampir semua vitamin shaklee baru kak enan rasa terbuka hati nak berkongsi dengan kawan2 lain dan org diluar sana selepas kak enan dah amalkan untuk kak enan dan family kak enan termasuk mak ayah dan mertua. Benda dan perkara yg baik kenapa  kita nak simpan sendirikan ,sebarkan dapat juga kita bantu org yg memerlukan diluar sana tu..insyaAllah..


Dengan niat tula  kak enan mulakan bisnes shaklee ni..saat tu kalau boleh bantu org yg sgt memerlukan sgt2 rasa syukur pada Allah..

So terus sharing sehingga kini sehingga boleh dapat bonus dari sharing tersebut . Yg bonus tu shaklee yg bayar kan bukan kak enan dpt sbb perdayakan org lain..


Syukur sgt dengan bonus tu sedikit sebanyak ia dapat menampung keperluan dapur dan belanja kak enan juga..bestla kan sapa tak mahu kan...usaha lebih banyaklah bulan depan yg akan kita dapat...malas buat 3S tak adelah nak byk bonuskan..betui tak?


Rasa nak cuba vitamin ni?

Mai kita sembang2 dlu..baru kita tau mana yg perlu untuk tubuh badan kita sebenarnya..

PW kak enan jgn segan2 tau..


#OMSLeader
#OMSgroup
#successwithlove

#pengedarshakleeperlis

#shakleekangar..

posted from Bloggeroid