Pages

Tuesday, April 25, 2017

5 tips penjagaan wajah agar kulit kekal bersih , berseri dan sihat.

Penjagaan kulit wajah sangat penting tak.kira untuk lelaki mahupun wanita.
Ia sangat penting untuk meningkatkan keyakinan diri serta ketrampilan didalam diri kita.

Ketahui 5 tip penjagaan wajah agar kulit kekal bersih ,berseri dan sihat.



Bagi yang ingin mengetahui dan mendapatkan info lanjut tentang vitamin shaklee dan set penjagaan luaran wajah bolehla hubungi kak enan di bawah ye ;


Saturday, April 22, 2017

5 jenis nutrien untuk jadikan pemikiran lebih positif ,fokus dan aktif.

NUTRIEN UNTUK PEMIKIRAN POSITIF

Dah cuba nak fikir positif tapi tak dapat-dapat? Dah doa tapi nak doa pun tak reti nak kusyuk macamana?

Tahu tak salah satu masalah takleh nak pikir positif ialah kerana badan kita kekurangan nutrien tertentu.

So nak kena ambik apa supaya kita mampu nak fikir positif?

1. OMEGA GUARD

Omega ada DHA, EPA & ALA yang berfungsi membantu sel otak kita nak berhubung antara satu sama lain. Kekurangan Omega 3 ni boleh buat seseorang jd depress, takde mood, asik down coz ia mengganggu serotonin & dopamin.




2. GLA COMPLEX

Dah amik Omega 3, kena balance kan dgn Omega 6, dan kajian terbaru menunjukkan pengambilan kedua2 jenis Omega ni memberi kesan penyerapan lebih baik.



3. B COMPLEX

Vitamin B6 (komponen dalam b complex) berfungsi menghasilkan neurotransmitter seperti serotinin & dopamim. Bila serotonin low, kit akan jadi depress dan tak bersemangat.



4. ESP

ESP ialah rendah GI dan ia mengelakkan otak kita menerima terlalu banyak gula dlm satu masa yang memberi kesan kepada mood kita.

ESP juga mengandungi asid amino yang penting utk merangsang pengeluaran norepinephrine & dopamine yg penting utk fokus, clarity, alert...



5. CINCH TEA

Cinch Tea mengadungi  L-theanine yang penting utk ketenangan dan fokus.



Sesiapa yang asyik stress tu cadangkan utk konsisten dgn produk2 di atas. Kalau memang dah amik hari2 tp takde kesan juga sila buat detox & amalkan semula produk2 ni. Jgn tinggal walau sehari.

Insya-Allah bukan je akan bersemangat, malah bisnes pun makin kencang tau.!


Nak order set ni dan ketahui lanjut tentang set ini..boleh hubungi kak enan ye.insyaAllah free konsultasi yg akan diberikan ye..


posted from Bloggeroid

Thursday, April 20, 2017

9 tanda buasir yang perlu anda tahu dan cegah dengan segera.

Pernah dengar perkataan BUASIR ini?
Kak enan pasti ramai yg tahu dan mudah sangat disebut tentang buasir ni jika ada mengalami masalah penghadaman.



Apa itu buasir?

Buasir atau hemorrhoid adalah penyakit di bahagian kawasan dubur.  Buasir ini terjadi dimana kusyen vaskular yang bertindak sebagai penghadang setiap kali kita ingin membuang air besar ini mengalami pembengkakkan. Fungsi kusyen vaskular ini ialah menutup dubur secara keseluruhan bagi mengelakkan kebocoran najis ataupun cecair.



Pembengkakan pada kusyen vaskular terjadi akibat dari tekanan atau stress yang diberikan pada rektum saat kita meneran .Bengkak ini disebabkan pengembangan saluran darah pada bahagian dubur atau ketumbuhan sel yang
melapisi saluran itu.  Pendarahan semasa membuang air besar yang sering berlaku akibat penggeselan najis keras akan menyebabkan buasir terjadi ( salur dubur bengkak atau luka).


Jenis-jenis buasir

Terdapat 2 jenis buasir yang perlu diambil tahu :

i.- Buasir dalam ( berlaku pembengkakan pada bahagian dalam)

ii. Buasir luar ( yang mana bengkak terjulur keluar daripada saluran dubur)

Buasir dalam dan Buasir luar ini boleh berlaku secara serentak tetapi ia juga boleh berlaku secara berasingan.




TANDA TANDA BUASIR

Antara tanda-tanda anda mengalami buasir ialah :

1- rasa gatal atau sakit di sekeliling dubur
2- luka pada salutan dubur disebabkan nanah
3- rasa kepanasan selepas membuang air besar.
4- rasa sakit berdenyut-denyut.
5- tidak selesa pada bahagian dubur ketika berdiri atau bertinggung lebih lama.
6- darah segar yang menitis ketika membuang najis
7- rasa pedih sekitar rektum
8- sukar membuang air besar
9 - nanah di kawasan dubur disebabkan jangkitan bakteria.

Siapakah yang mudah terkena buasir ini?

Mereka yang mudah terkena buasir ini ialah

a) mereka yang gemar meneran saat aktiviti membuang air besar
b)mereka yang ada sembelit
c) mereka yang obesiti
d) juga ibu yang sedang hamil.


Buasir perlu dirawat atau dicegah kerana ia boleh mengganggu aktiviti dan pergerakan harian kita. Buasir yang teruk boleh memudaratkan sehingga terpaksa dipotong.

Ketahui buasir boleh dicegah dengan mengamalkan supplement kesihatan.
Antara vitamin yang kak enan cadangkan yang boleh membantu ialah

Omega
Vitamin E
Vitamin C
Ostematrik
Alfalfa

Set ini akan dicadangkan mengikut pada tahap buasir customer hidapi. Terdapat 4 tahap yang perlu diketahui oleh semua pesakit buasir. Nanti kak enan akan ulas tentang tahap buasir ni ye.boleh ikutinya disini..

untuk dapatkan set buasir ini boleh saja dengan klik pada image dibawah ye :

Image result for esell shaklee

Anda boleh hubungi kak enan setelah set buasir berada ditangan anda untuk dapatkan konsltasi secara percuma dari kak enan ye. jangan lupa tau...

Untuk info lebih lanjut tentang ini.boleh hubungi kak enan ye.


posted from Bloggeroid

5 Tips kurangkan berat badan agar cantik bergaya dihari raya.

Ramadhan yang bakal muncul nanti sudah pasti semakin rapat juga syawal yang akan datang kan. Selalunya banyak persediaan yang kita buat untuk syawal ni termasuklah persediaan fizikal selain persediaan mental untuk menghadapi ramadhan juga.


Image result for berkebarung di pagi raya

sudah pasti ramai yang berhajat nak bergaya dan bercantik-cantik dihari raya bukan? kak enan nak kongsikan beberapa tip untuk kurangkan berat badan agar anda boleh memakai baju impian di pagi syawal dan sudah pasti cantik bergaya dihari raya ok..


sebelum itu pengambilan makanan yang sihat dan waktu makan yang betul sangat memainkan peranan ye. boleh jejak disini untuk ketahui tip jaga pemakanan yang sihat ye.

tips ini bolehla diamalkan dari sekarang sehinggalah didalam bulan ramadhan nanti ye.

1. Amalkan dan ketahui kandungan kalori yang diambil
- yang ni kita kena pastikan setiap  makanan yang kita ambil berapa kalori kah untuk makanan tersebut . contoh :

             Image result for cara kira kalori

dari sini kita perlu tahu berapa kalorikah keperluan untuk badan kita agar kita tidak akan mengambil makanan yang berlebihan kalori.Image result for cara kira kalori

2.Bakar beberapa kalori tambahan

- lakukan senaman yang mudah seperti berjalan 20 minit tanpa henti sekeliling taman, mencabut rumput dihalaman , dan menanam pokok-pokok  bunga atau menanam sayur. Aktiviti ini juga sangat membantu dalam membakar kalori yang tidak berguna.


Image result for tanam sayur di rumah

( gambar : google )

3.Kurangkan garam dalam makanan

Image result for garam

- pengambilan garam berlebihan membuatkan  berat badan sukar untuk dikurangkan malah sangat berisiko untuk mendapat penyakit-penyakit yang lain.Kurangkan mengambil makanan terproses yang mengandungi garam yang tinggi. 

4.Amalkan healthy plate

Image result for pinggan pembahagi makanan sihat

dengan mengamalkan healty plate ini, anda akan tahu kadar makanan yang diambil setiap kali waktu makan. ini membantu agar kita mengambil makanan yang sihat dan yang perlu shj.

5. Melengkapkan diet dengan supplemen.

pengambilan supplemen yang betul saat proses kurangkan berat badan sangat membantu agar tiada diet yoyo terjadi dan tiada berlakunya kerosakan organ dalaman badan kita.


Image result for yo yo diet



kak enan sangat suggestkan mereka yang ingin kurangkan berat badan mengamalkan set-set vitamin atau supplemen dibawah  ini.:

Vitalea 

Image result for vitalea shaklee

Melengkapkan keperluan vitamin badan saat kita berdiet secara sihat dan sudah pasti ada masanya kita tidak sempat untuk mencukupkan keperluan healthy plate. jadi disinilah vitalea sangat membantu.

Herblax


Image result for alfalfa shaklee

- merangsang usus untuk bagi mempercepatkan proses pembuangan secara lembut pada kerak usus dan membantu mengempiskan perut.

lecithin

Image result for lecithin shaklee


- Membantu memecahkan lemak dan sangat membantu didalam proses pelangsingan badan atau proses kurangkan berat badan.



Alfalfa Complex

Image result for alfalfa shaklee

-membantu membuang lemak dan toksin yang terdapat dalam badan . Ia juga membantu dalam proses pelawasan saat berdiet.


Omega Guard Shaklee

Image result for omega shaklee

Membakar lemak berlebihan dan membantu mengawal selera makan saat melakukan proses kurang berat badan.

ESP

Image result for esp shaklee
Membantu membekalkan tenaga berpanjangan saat berdiet dan merupakan diet yang mengenyangkan. Esp juga melengkapkan keperluan protein dalam badan kita saat kita melakukan proses berdiet.



Mengamalkan pemakanan yang sihat disamping mengambil suplemen tambahan sangat membantu didalam proses kurangkan berat badan dan mendapat berat badan yang ideal. Ia juga membantu mengelakkan berlakunya diet yo-yo maupun mengelakkan kerosakan pada organ dalaman kita. 


Jadi dengan masa tidak kurang daripada 2 bulan ini insyaAllah plan anda untuk memakai pakaian idaman dihari raya akan menjadi nyata insyaAllah...Dan dapatlah anda bergaya dengan sukaria dipagi raya nanti.


untuk info lanjut tentang suplemen tambahan ini boleh sj hubungi kak enan disini ye. sebarang pertanyaan dan kemuskilan akan dijawab insyaAllah.

hartini zulaikha
01120757343
duniavitamintini@gmail.com