Pages

Monday, February 27, 2017

Vivix membantu telomeres sel sentiasa kekal panjang dan hasilkan sel yg sihat.

Pernah perhati tali kasut tak? Perasan x setiap tali kasut ada muncung yg bertutup dgn plastik? Tahu tak sebab apa ada benda tu?



Kalau nak tahu..benda tu adalah tuk memudahkan kita masukkan tali kasut ke dalam lubang kasut. Kalau tak ada muncung tertutup tu sudah pasti susah tuk kita masukkan tali kasut ke dalam lubang pada kasut kan..😎😎😎😎



Tahu tak sel didalam badan kita juga ada sifat macam tali kasut tu..iaitu ada penutup yg menutup dihujung sel itu yg dipanggil telomeres. Kalau telomeres semakin pendek dan pendek ia akan menyebabkan sel kita cepat rosak dan cepat mati . Jadi bila sel kita dh mula rosak dan mati ,tiada sel baru yg sihat terbina mulalah badan kita mudah terdedah dengan pelbagai jenis penyakit terutamanya berkaitan penuaan dan serangan radikal bebas seperti serangan jantung,darah tinggi dan kencing manis.



Jadi betapa pentingnya telomeres tu kita jaga...cane kita nak jaga telomeres tu kawan2?

.

Meh kak enan nk citer...😁😁

Tahu tak tentang tonik ajaib shaklee tuh...??

Ala sirap berwarna merah berperisa anggur yg dipanggik VIVIX tu..


Tahu tak VIVIX berfungsi untuk memastikan telomeres sentiasa panjang dan sel dna akan terlindung daripada kerosakan atau serangan radikal bebas seperti serangan jantung ,stroke atau darah tinggi.



Tahu tak menurut landsmark study Shaklee ,telomeres pengguna shaklee yg mengamalkan VIVIX secara konsisten,mempunyai 11% lebih panjang daripada telomeres mereka yang tidak mengamalkan atau tidak mengambil vivix.


Waahhh...amazing bukan...bukan calang-calang sibotol merap sirap anggur ni okey..

So kalau  inginkan telomeres kita sentiasa panjang dan sel-sel kita sentiasa sihat kenalah amalkan vivix okey..



Sebab itu mereka yang mengamalkan vivix ini bukan saja semakin sihat malah kesihatan dalamannya adalah 25 tahun lebih muda dari usia sebenar tau..sebab itu mereka lebih awek muda berbanding usia sebenar mereka..

.

So jangan tunggu lagi mehla grab vivix twinpack yang super ohsem nih...😍😍😍

.

Eh..jadi ahli atau join kak enan lagi muroh tau..jimat dan byk benefitnya tau..nak tahu lanjut kenalah pm kak enan segera ye..disini okey...

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 21, 2017

Esp shaklee soya yang berbeza dengan yang berada dipasaran.

Baru-baru ni semua customer kak enan mencari esp..time tu mmg kalut bila shaklee plak bgtau stok esp semakin low di stokis dan memang kak enan tak sempat nk rembat banyak-banyak time tu cuma smpt beli tuk customer tersyang ja.



Almaklumlah customer kak enan tgh pregnant dan sorang lagi tengah berikhtiar untuk susut berat badan. Alhamdulillah ..lepas tu ramai lagi yg cari esp tapi xdapatla nak nolong mmg habis stok terus...
.
Alhamdulillah baru 2 hari stok esp diumumkan dah ada dionline s2u dan stokis.apa lagi ramaila yg berbondong-bondong borong sakan Esp tak terkecuali kak enan lah...😂😘😘😘
.
So dari sini dah tahukan betapa permintaan ESP Shaklee ni sangatlah tinggi dan memang menjadi idaman setiap orang. So jangan sesekali claim kata ESP shaklee ni tak ok tanpa fakta ye... 😂😂
.
Apa yg bestnya dan berbezanya esp shaklee dengan soya yg diluar sana...
Sudah pastilah banyak bezanya kan...



ESP shaklee dihasilkan dari protein soya yang berkualiti tinggi iaitu soya non-gmo yang ditanam secara semulajadi.ia juga di proses melalui proses semulajadi.

Apa yg istimewanya ESP shaklee ni?
Ok mai kita tengok keistimewaan ESP ni..

🌷mengandungi protein yg lengkap iaitu 9 asid amino perlu yg penting untuk fungsi badan
🌷diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone.
🌷membantu menjadikan kulit lebih berseri dan anjal.dan bertindak sebagai antioksidan yang tinggi.
🌷membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
🌷mengandungi isoflavone yang mebantu mengurangkan risiko kanser
🌷mempertingkatkan tahap kolestrol baik dalam badan
🌷membantu pembentukan sel-sel baru
🌷dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya biasanya bersifat keasidan.

Wah banyakkan istimewanya ESP SHAKLEE ni..sebab itu ia jadi rebutan setiap orang tau...dan memang menjadi buah mulut dikalangan kaum ibu2 terutama yg hamil,yg berpantang,menyusu ,yg nk turun berat dan yg nak kulit gebu gebas nih serta banyak lagi kemahuannya lah..



Apa yang best bg kak enan ESP shaklee ni sangat membantu beri tenaga kepada kak enan tima nak bersalin anak ke 4 ,...beri tenaga saat2 berpantang ..yg bestnya bila dah shake esp ni kurangla rasa lapor yg terlampau sangat ketika didalam pantang malah susu pun meriah ja..mmg bestlah...
.
Dan sekarang kak enan memang dok amal je minum esp ni sebab..nak bagi susu yg berkualiti tuk baby kak enan yg dah berusia setahun 5 bulan, nak bg hilangkan stretch mark lama2 dlu, kembalikan kulit wajah yang berseri dan hilangkan kulit wajah yg kusam serta nak mantopkan aset wanita...auww gitu...berat alhamdulillah maintain sj dari lepas bersalin yg ke 4 sampai skg.. berat macam sblm kawin dlu,mcm zaman solo2 dlula...hahah jangan jeles okey...nak macam kak enan?? amiklah ESP ni....okey...


Kita lihat apa kata mereka yg telah mengamalkan esp ni :







Roger kak enan lekaih klu mau cuba esp nih...sekali rasa memang dok teringat2 kat dia ja..tambah2 bila shake dengan strawbery yogurt..auwww...sedapnya lahai...

Roger kak enan disini 🔜 01120757343

posted from Bloggeroid

Monday, February 13, 2017

Tingkatkan keperluan collagen didalam badan dengan satu sachet collagen shaklee setiap hari.

Seronokkan bila pegang pipi baby gebu,chubby ,anjal n tembam tu..betul tak?

Nak tahu tak kawan2 ,itulah tandanya kolagen yg tinggi yang ada dlm tubuh baby...kolagen ni akan hilang seiring usia kita kalau anda nak tahu...

Kadang-kadang kita tgk org yang berumur baru nk masuk 3 series dah tak berseri, ada garis kedut dan pgg pipi pun tak anjal..itulah tandanya tubuh badan kita semakin kehilangan kolagen . Akibat kurangnya pengambilan kolagen dlm pemakanan harian kita ,ia akan menjadi faktor kolagen dlm bdn tak ditambah lah...

.

Kalau nak tahu kaki ayam merupakan kolagen yg sgt best tapi tak semua orang nak mkn kaki ayam kan...mesti ada yg tak lalu kan?😂😂😂

.

Ok klu nak mudah meh kak enan suggestkan ..ambillah kolagen shaklee ni yg sangat berbeza dgn kolagen-kolagen yg berada diluar sana.apa beza kolagen shaklee ni?



Beza Collagen $hakl€€ nih dgn collagen lain sebab guna sisik ikan merah...fuhhhh buat sup sedap kan... Ikan merah hidup secara bebas dalam lautan sedalam 5,000 meter.  Di bawah keadaan laut yg bertekanan tinggi, ia adalah sukar bagi ikan yg biasa untuk hidup.

.
Ha'aha ni dia kelebihan yg ada pada ikan merah uolls.. Ikan merah boleh menahan tekanan sehingga 20paun, bertelur dan hidup dengan bebas di dalam lautan dalam.
Menjadikan ia sumber colagen yang sangat lasak.

# Sangat lasak dan elastik
# Kepaduan sel yang sangat tinggi
# Tinggi kapasiti dalam mengekalkan kelembapan
# Jisim molekul yang sangat rendah untuk penyerapan unggul
Yang penting selamat,semulajadi dan berkesan halal bebas bahan kimia.



KESAN KOLAGEN KE ATAS BADAN




🌼memelihara ketegangan dan keanjalan kulit
🌼memelihara kelembapan kulit
🌼menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang menguatkan otot dan tulang membantu hati dalam proses detoksifikasi(buang toksin)
🌼memelihara kelenturan sendi
🌼mengurangkan keradangan(inflammation)
🌼memberi tenaga membantu pola tidur memulihkan penyakit saraf dengan membina semula lapisan protin pada saraf.

Kita lihat apa kata mereka yang telah mengamalkan collagen shaklee ini :








Untuk info lanjut tentang collagen shaklee nih roger je kak enan ye 01120757343

posted from Bloggeroid

Friday, February 10, 2017

Set berpantang yang bantu ibu lengkapkan keperlyan zat dan puluhkan tenaga ibu dengan cepat.

Baru-baru ni kita dikejutkan dengan berita ttg seorg ibu mengelar anak berusia 2 tahun dan juga seorang ibu yang menikam anaknya sendiri..


Sedih kan...tentu dalam hati kita berbisik eh...tak sayang anakkah ibu tu...huhuhu...tapi apa sebenarnya yang berlaku kita tidak tahu disebalik cerita seorang ibu itu.
.

Hakikatnya bagi seorang ibu saat disahkan mengandung adalah satu berita yang gembira yang membuatkan hati nya dibuai rasa nikmat kasih sayang Allah..  Namun bukan mudah untuk membawa satu nyawa bersama lagi ke hulu ke hilir disamping menjalankan tugas harian. Disinilah support seorang suami dan juga ahli keluarga lain sangat penting selain ibu juga kena sentiasa berfikiran positif. 

.

Saat2 melahirkan anak dan proses didalam pantang sangat penting bagi ibu agar tidak dibuai rasa. Bagi suami pula keperluan bagi ibu didalam pantang sangat perlu dititik beratkan. Terutama didalam melengkapkan keperluan vitamin dan zat agar ibu berpantang kembali cergas,sihat dan sentiasa tenang.


Kak enan sangat suggestkan bagi suami menghadiahkan set berpantang shaklee yang lengkap agar keperluan ibu berpantang ini dapat dipenuhi.



Sebab apa kak enan suggestkan set pantang nih? Meh kita tengok apa kelebihan setiap vitamin didalam set pantang ini dan bagaimana ia sangat membantu masalah ibu2 didalam pantang .

1) Multivitamin



Zat besi atau Iron sangat penting dalam pemakanan kerana ia terlibat dalam penghantaran oksigen dalam darah. Oleh itu ia sangat penting dalam memberikan tenaga semasa pantang.

Wanita yang menyusukan anak memerlukan antara 25-27 mg zat besi dalam sehari. Mereka yang mengalami masalah kekurangan zat besi boleh mengalami rasa mudah penat, rasa sukar bernafas dan senang diserang jangkitan kuman.


2)B complex


Vitamin B Complex mengandungi 8 jenis vitamin B (sebab tu dinamakan B Complex) sangat penting bagi menukarkan makanan yang kita makan menjadi tenaga ketika proses metabolik.

Vitamin B, terutama folik asid, B6 dan B12 membantu kesihatan jantung dan saluran darah dengan merendahkan tahap homocysteine dalam darah.

Kebanyakan vitamin ini tidak dapat disimpan dalam tubuh dan dibekalkan dengan pengambilan dalam makanan setiap hari. Memasak terlalu lama menyebabkan makanan itu tidak lagi mempunyai vitamin-vitamin ini.


Vitamin B Complex ini tidak bertindak pada tahap maksima apabila diberikan secara serentak. Malangnya kebanyakan ibu-ibu tidak mendapat kelapan-lapan vitamin semasa tempoh berpantang.

Vitamin B complex sangat membantu ibu yang stress didalam pantang .


3) Vitamin C


Vitamin C sangat penting bagi kesihatan gusi, gigi, tulang dan pembentukan tisu baru. Ia terdapat dengan banyak dalam buah-buahan seperti oren, betik dan strawberi.

Ibu yang tidak mendapat cukup vitamin C akan mengalami rasa mudah penat. Mereka akan menjadi cepat marah dan mudah mendapat lebam jika terlanggar meja atau dinding.

Masalah yang sering diadukan oleh mereka ialah gusi yang mudah berdarah dan jangkitan kuman pada gusi. Rambut akan jatuh berguguran dan kulit menjadi kering. Mereka mudah jatuh sakit kerana daya tahan yang tidak kuat.

Seperti vitamin B Complex, Vitamin C juga tidak disimpan didalam badan dan perlu diambil setiap hari dalam pemakanan. Wanita yang berada didalam tempoh berpantang memerlukan 120mg sehari.


4) Zinc Complex


Zinc juga antara zat dalam pemakanan yang sangat diperlukan. Ia terlibat dalam proses metabolism terutama dalam pembentukan sel-sel yang telah rosak semasa kehamilan dan proses kelahiran.

Wanita yang berada dalam pantang juga selalunya mudah demam dan diserang pelbagai virus dan bakteria. Mereka memerlukan zinc untuk meningkatkan system daya tahan melawan penyakit dengan meningkatkan pengeluaran antibodi dan kelenjar thymus yang mengeluarkan T-Cells untuk menentang kanser dan menghalang jangkitan penyakit.

Zinc juga membantu mengembalikan semula kitaran haid wanita yang baru mel;ahirkan anak, mengembalikan tenaga akibat kelesuan yang kronik semasa pantang dan membentuk kolagen bagi menyemmbuhkan luka dengan cepat.

Wanita yang sedang pantang memerlukan zinc antara 15-20mg.


5) Kalsium


Kalsium adalah zat yang sangat penting bagi wanita dalam pantang untuk faedah dirinya dan juga bayi yang disusukannya.

Kalsium sangat diperlukan untuk pembentukan gigi dan tulang yang sihat pada bayi yang disusukan. Bagi wanita yang sedang dalam pantang, selalunya tidak dapat banyak bergerak dan kebanyakan masa mereka berbaring di atas katil.

Suplemen kalsium dapat menghalang pembentukan darah beku pada saluran darah ketika banyak berbaring dan tidak aktif semasa pantang.

Kalsium juga sangat penting memperbaiki fungsi saraf, bagi mengelakkan rasa kebas pada anggota kaki dan tangan mereka di samping mempercepatkan pengecutan otot Rahim untuk kembali ke saiz asal.


6) Protein

Wanita yang baru melahirkan anak sangat memerlukan nutrisi protein dalam pemakanan mereka. Salah satu sumber protein selain telur, daging dan ikan ialah kacang soya.

Kacang soya mempunyai kandungan protein yang tinggi dan mengadungi hamper kesemua amino asid yang diperlukan tubuh.


Protein sangat diperlukan dalam pemakanan kerana ia akan disalurkan ke dalam susu ibu dan bayi akan cepat membesar dan menjadi cerdik.


Jadi keperluan didalam pantang bagi ibu2 ni sangat penting agar 

❤emosi ibu stabil dan sentiasa positif

❤kembali bertenaga selepas menlalui proses bersalin yang lama

❤ kembali pulih dengan cepat dan sihat

❤ wajahibu kembali berseri mendatangkan mood yang happy bg ibu didalam pantang.


Jadi..bagi suami2 diluar sana ...hadiahkan lah set berpantang ini kepada isteri kesayangan anda. Bagi ibu yang akan mengalami proses berpantang pula,pilihlah yang terbaik untuk diri anda agar kesihatan luar dan dalam anda kembali pulih dengan baik dan dengan kadar yang cepat.


Nak tahu harga tuk set ini?


Roger kak enan ye...insyaAllah kak enan akan berikan konsultasi terbaik untuk anda.😍😍

posted from Bloggeroid

Ostematrik shaklee, pil kalsium yang berbeza dengan yang berada dipasaran.

Apa kebaikan ostematrix ni..


Bersempena bulan promosi ostematrik nih kak enan ingin kongsikan antara kebaikan ostematrik ini .



Ostematrik shaklee adalah pil kalsium yang sangat berbeza dgn pil-pil.kalsoum yang ada diluar sana kerana kandungan nya mengandungi mangnesium dan juga vitamin D. Dimana vitamin D membantu penyerapan kalsium kedalam tulang kita agar lebih sempurna.

Antara kebaikan ostematrik shaklee ialah ;
.
.
☺Menguatkan tulang, kuku, gigi dan sistem saraf.

😊 boleh membantu merawat tulang retak, kuku rapuh, eczema, kekejangan dan gusi berdarah.
Membantu mengatasi kekejangan dan kebas-kebas.

😉Pengambilan OsteMatrix sebelum tidur dapat membantu mengurangkan kebas-kebas, kejang, sakit sendi dan juga artristis.

😊Mengurangkan stress, di mana OsteMatrix membantu mengimbangi tekanan darah, menenangkan saraf, menggalakkan tidur lena dan membantu mood swing serta sakit kepala.

😉Mengurangkan masalah haid. Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak, ia akan meringankan sakit semasa waktu haid dan membantu pembuangan air kecil.

☺Membantu mengurangkan hiperaktiviti perut dan masalah gastrik.

😊Membantu atlet sukan, membekalkan kalsium dan mineral penting dalam tubuh. Justeru, pergerakan dan aktiviti lasak dapat dilakukan dengan selesa dan mudah.

Antara kata-kata mereka yang telah mengamalkan ostematrik.









untuk info lanjut mengenai vitamin shaklee ini boleh saja hubungi kak enan ye :

posted from Bloggeroid

Lecithin mampu melegakan bengkak susu ibu didalam pantang.

Apa fungsi lechitin shaklee




Lecithin sangat membantu didalam mengurangkan dan melegakan bengkak susu ibu yang sedang menyusu.

Semasa bengkak susu berlaku, mungkin ada duktus tersumbat atau ada salur-salur yang penuh dengan susu menyebabkan pengaliran tidak lancar.

Menurut Dr Jackman, Lecithin bertindak dengan mengurangkan kelikatan susu dengan meningkatkan peratusan asid lemak poli taktepu dalam susu. Pakar penyusuan menyarankan pengambilan sebanyak 3,600-4,800mg Lecithin sehari untuk membantu melegakan susu tersumbat.

Sebab itu lecithin bagus diamalkan oleh ibu-ibu berpantang yang menyusu badan, malah boleh diteruskan walaupun telah habis pantang.


Dapatkan promosi hebat dengan harga yg super jimat beli satu percuma 1 lecithin dengan term dan syarat.

Untuk info lanjut boleh hubungi kak enan ye

posted from Bloggeroid

Tuesday, February 7, 2017

ESP melengkapkan keperluan protein didalam tubuh kita.

ESP SHAKLEE
============

ESP -iaitu energizing soy protein shaklee mengandungi 22 jenis asid amino.

pengedarshaklee perlis

ESP merupakan satu-satunya produk di pasaran, yang menyediakan 9 asid amino penting yang tidak boleh dihasilkan oleh badan manusia.

Protein kacang soya, adalah 2x lebih tinggi dari daging, 4x tinggi dari telur & 12x tinggi dari susu.

Yang lagi bagusnya, ia rendah lemak, rendah kolesterol dan mudah diserap oleh badan. Justeru, ESP sangat sesuai untuk semua peringkat umur – tua ataupun muda.



Fakta dan manfaat tentang ESP

♡ Merupakan sumber protein terbaik....!!!
♡ Membantu pembentukan sel-sel baru.
♡Terbaik untuk individu yang dalam proses pemulihan selepas pembedahan.
♡ Terbaik untuk kesihatan dan kecantikan kulit dan rambut.
♡ Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak. Justeru, anda boleh kongsi dengan anak yang berusia 1 tahun ke atas & keluarga.
♡Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses kuruskan badan

Untuk info lanjut boleh hubungi kak enan 01120757343


posted from Bloggeroid

Kulit yang sihat dan bebas jeragat,amalkan set kesihatan kulit ini.

Assalamualaikum...apa khabar semua?

Hari ni.kak enan nak share tentang set kesihatan kulit dimana set ini membantu mengembalikan kulit yang sihat dan bebas jeragat serta jerawat jika diamalkan secara konsisten.
.


set ini terdiri dari 4 jenis vitamin iaitu ;


1. Vivix



- berfungsi membaiki sel dari dalam,memperbaharui sel-sel yang rosak dan menggantikan dengan sel-sel yg lebih sihat.


2. Vitamin E



-merupakan antioksidan yang tinggi membantu atasi masalah radang kulit.


3. Sustainable release vitamin c


- membantu firm kan sel kulit, mengembalikan tona kulit yg sekata dan membantu tingkatkan imuniti badan.


4. ESP


-Merupakan sumber protein yang semulajadi dan merupakan sumber protei utama untuk.pembentukan kulit yg sihat.


Hah kan best semua fungsi set kesihatan kulit ni..mmg best tau kalau konsisten ambil set ni...insyaAllah kulit yg diidamkan akan menjadi nyata...


Untuk info lebih lanjut boleh hubungi kak enan ye 🌼01120757343🌼


posted from Bloggeroid

Kecilkan liang pori-pori kulit dengan set cantik shaklee.

Bila sebut bab cantik ni...memang semua orang nak cantik...ramai yang nak naik pelamin yang mencari set boleh menampakkan kulit ratu sehari gebu ,berseri dan tak lari dari agar liang roma mengecil dan tidak kelihatan.



kak enan ingin suggestkan set kecantikan ini untuk mereka-mereka diluar sana yang masih mencari produk kecantikan yang boleh membuatkan kulit wajah kelihatan flawless,segar berseri dan gebu . Apa yang penting set ini selamat digunakan untyk semua kerana shaklee sangat menitikberatkan kandungan bahan didalam produknya...sudah pasti vitamin ini dihasilkan oleh bahan yang semulajadi dan telah dikaji oleh saintis2nyabsebelum dipasarkan.
.

Set kecantikan ini terdiri daripada 4 produk iaitu  ;


1. Esp 



🌸merangsang pembentukan semula kulit dan otot 

🌸mengurangkan kedutan dan merupakan agen anti penuaan.

🌸mengembalikan radian kulit dan kepejalan otot

🌸membaiki masalah pigmentasi dan parut jerawat


2. Collagen powder


🌸membantu menghilangkan tanda penuaan

🌸 membantu mengecilkan liang pori-pori terbuka

🌸mengurangkan kedutan serta garis-garis  halus

🌸menganjalkan kulit dan melembabkan kulit

🌸membantu menegangkan payudara


3. Sustainable release vitamin C 


🌸menyekat pembentukan pigmentasi

🌸menghasilkan kulit yang sihat dan cantik

🌸mengurangkan parut-parut jerawat pada wajah.

🌸merangsang pembentukan kolagen.


4. Vitamin E


🌸mengurangkan kesan parut,kedutdan bintik penuaan

🌸merupakan anti oksidan yang tinggi

🌸memperbaiki bengkak dan ulser kulit.

🌸menolong melawan penuaan pra matang pada kulit.


Wah...bestkan...kalau amalkan set ni dalam tempoh yang disuggestkan dan konsisten mengamalkan set ini insyaAllah..impian si raja sehari untuk berseri dengan kecantikan asli akan tertunai ..insyaAllah....

.

Eh bukan untuk raja sehari sj tau...anda-anda yg diluar sana yang ingin senyiasa cantik pun boleh mengamalkan nya... Nak result yg superb ,kenalah konsisten amalkan setiap hari tau...

.

Nak tahu lebih detail tentang vitamin-vitamin nih dan kesesuaian pada diri anda....rogerlah kak enan ye
 👉01120757343

Jangan lupa tau....hubungi kak enan ye :

posted from Bloggeroid

Saturday, February 4, 2017

Pengembaraan , cara untuk kita belajar dan jelajah alam ciptaan Allah dan mensyukuri nikmat Nya.

"Dialah yang menjadikan bumi bagi kamu mudah digunakan, maka berjalanlah merata-rata ceruk rantaunya, serta makanlah dari rezeki yang dikurniakan Allah; dan kepada Allah jualah kamu dibangkitkan semula.."

[al Mulk:15]


Bila hayati ayat ni dan fahami sedalamnya...ya Allah..memang bila kita mengembara,berhijrah dan berjalan ke tempat yang tak pernah kita pergi dan menghayati keindahan alam ciptaan Allah s.w t..kita akan lebih mensyukuri nikmat dan hidup kita...

.

Percutian dan pengembaraan...memang tak dinafikan idaman semua orangla kan... Bila bercuti ke tpt org ni kita belajar mengenali tempat orang ,memahami adat resam dan yang utama  menikmati kejadian alam yang Allah jadikan...betul tak...?

Sebab tu ada pepatah mengatakan jauh berjalan luas pemandangan.


Apa plan kak enan tentang pengembaraan dan percutian tahun 2017 ni?

InsyaAllah kak enan dh masukkan dalam vb kak enan hjg thn lepas lagi..kak enan nk bawa family ke melaka dan pulau pinang. 

.


Dah tentunya kedua-dua tempat ini didalam malaysiakan...insyaAllah..jelajah seluruh negeri tersebut atau pun ke tempat2 bersejarah disamping menikmati keindahan alam yang Allah ciptakan..insyaAllah...

.


Doakan ye hasrat kak enan nk bawa keluarga kak enan jelajah 2 negeri ini tercapai tahun ini ye...dan hujung tahun ini kak enan sekeluarga dapat jejak rumah Allah..yg ini sangat2lah kak enan idamkan ..allahuma A'minn..
insyaAllah..aminn.

.
Ingin mencari supplement shaklee? Hubungi kak enan unt6k info lanjut ye;

posted from Bloggeroid