Pages

Friday, July 29, 2016

HEALTH & WELLNESS TALK membantu tingkatkan ilmu para pengedar shaklee.

Assalamualaikum...
Apa khabar para pembaca blog ?
Moga kalian sihat didalam rahmat dan kasih sayangNya...

Kali ini nak berkongsi tentang bagaimana kami shaklee id mendapat maklumat tentang vitamin dan kesedaran tentang menjaga kesihatan tubuh badan serta kepentingan vitamin dalam mencegah sakit yang kronik.

Setiap bulan ada saja health & wellness talk dan bussiness meeting yg akan shaklee anjurkan. Contoh mcm iklan ni...hai si jelita...bukan si jelita sj yg boleh pergi...sesapa yg dipantai timur hampir dgn hotel tersebut pun boleh sj pergi untuk mendengar health talk drpd pakar nutrisi shaklee ni...



Setiap bulan boleh dikatakan hampir setiap minggu ada sj wellness health talk yg berlangsung di hq dan ditempat-tempat yg telah diaturkan samada di utara tanah air,selatan,barat maupun timur serta sabah dan sarawak jua..

Sesiapa yg dekat dengan hq shaklee boleh sj datang untuk mendengar health & wellness talk ni untuk peringatan dan kesedaran tentang kesihatan kita.

Selain itu sebagai shaklee independend distributor memang sangat disarankan untuk menghadiri kelas-kelas kesihatan yg berkaitan vitamin yg dianjurkan.ini adalah kerana untuk meningkatkan tahap kredibiliti dan tingkatkan pengetahuan sebagai sid untuk consult pengguna tentang vitamin shaklee nnti. Sebab itu shaklee menganjurkan bisnes meeting untuk para sid dan leader ke atas untuk merancang perjalanan bisnes para sid..



Tanpa ilmu dan pengetahuan tentang setiap vitamin yang disarankan dr segi cara pengambilan dan kesesuaian vitamin untuk setiap pelanggan akan mengurangkan tahap keberkesanan vitamin yg diambil.

Jadi sebelum kawan-kawan membeli pilihlah sid yg berinformasi sebelum membeli vitamin shaklee maupun apa-apa sj makanan nutrisi .
Ini untuk mengelakkan kawan-kawan rasa rugi dan rasa tertipu...

Jadi pilihlah sid shaklee yg berinformasi dan berpengetahuan tentang vitamin yang disarankan agar akan anda sentiasa di consult olehnya...

Pilihlah saya jika anda suka saya.
Saya sid berwawasan dan berilmu.


Tini 01120757343
Pengedar shaklee perlis
Fb : hartini zulaikha
Fb page: dunia vitamin tini

#tsunamishaklee
#sgvt3
#sgv
#omsgroup
#pengedarshakleeperlis

Wednesday, July 27, 2016

Rumusan Nutriferon- immune booster shaklee yang tiada dijumpai dimana-mana kedai.

NUTRIFERON - IMMUNE BOOSTER

Kemajuan Besar dalam Sains Sistem Imun

Dicipta Oleh Individu Yang Menemui Interferon
Ahli imunologi yang terkenal di dunia, Dr. Yasuhiko Kojima merupakan individu pertama yang menemui interferon pada tahun 1954 semasa beliau menjalankan penyelidikan di Universiti Tokyo. Setelah menjalankan penyelidikan selama 40 tahun dengan menguji ratusan sebatian semulajadi, beliau telah menghasilkan satu campuran unik daripada empat ekstrak tumbuhan yang menggalakkan pembentukan interferon secara semulajadi di dalam badan.*



Meningkatkan paras interferon secara semulajadi*
Para saintis dan komuniti perubatan telah mengenalpasti interferon sebagai sesuatu yang amat penting bagi fungsi imun yang sihat. NutriFeron merupakan satu-satunya pemakanan tambahan di U.S. yang dicipta oleh penemu interferon yang boleh menambahkan penghasilan interferon di dalam badan secara semulajadi.*

Terbukti daripada Empat Kajian Klinikal Pada Manusia
Campuran fitonutrien yang berkesan dan selamat ini memberi sokongan imun tepat pada peringkat sel. Kajian menunjukkan khasiat kesihatan yang luar biasa dan perlindungan imun yang diperolehi daripada campuran khas empat ekstrak tumbuhan di dalam NutriFeron.



Rumusan Berpaten Yang Eksklusif

NutriFeron tidak dapat dijumpai di mana-mana kedai. Ia hanya boleh didapati melalui Shaklee. Rumusan berpaten NutriFeron yang unik adalah eksklusif kepada Shaklee. Sebagai suatu suplemen yang hebat dan efektif, ia telah melepasi satu set ujian-ujian saintifik yang ketat dari segi keselamatan, ketulenan, keberkesanan dan prestasi.

Menurut kajian terbaru, NutriFeron telah berjaya membuktikan kesan positif terhadap serangan sel-sel semulajadi (NK) – menyokong lebih banyak perkembangan untuk sistem sains imunisasi ini.



Antara testimoni mereka yg telah mengambil nutriferon :


Demam cepat kebah



Demam denggi- Platlet darah naik kembali





Berminat untuk dapatkan nutriferon boleh la menghubungi saya di sini ye :

Tini
Pengedar shaklee perlis
01120757343
Fb : hartini zulaikha
Fb page : duniavitamintini

Saturday, July 23, 2016

Pregnancy vs nutrisi untuk ibu yang sedang hamil

Assalamualaikum....

Pengambilan nutrisi yang lengkap dan berkhasiat sepanjang kehamilan adalah kunci utama kepada: .
.
- Perkembangan otak dan minda bayi yang sempurna
- Perkembangan bayi yang sihat
- Pencegahan baby dari mendapat jaundice
.
Antara supplement yang boleh diamalkan semasa kehamilan:



1) Vita-Lea® Iron Formula .
- Membantu ibu menambah zat besi kerana kebiasaannya ibu mengandung kekurangan zat besi. Kekurangan zat besi boleh menyebabkan ibu mudah pitam, lesu, kurang daya ingatan dan kurang konsentrasi.
.
2) Sustained Release Vita-C
- Sebagai antioksidan, membantu meningkatkan sistem imunisasi badan ibu dan bayi serta menjadikan kulit lebih cantik.
- Membantu Penyerapan iron – kalau tak cukup Vitamin C, makanlah Iron sekapal pun takkan diserap oleh badan.
.
3) B-Complex
- Lengkap dengan 8 kumpulan Vitamin B yang diperlukan oleh tubuh badan demi membantu tubuh badan bertenaga, otak lebih fokus, emosi lebih stabil dan wajah berseri. .
.
4) ESP
- Memberikan tenaga berkekalan, tahan selama berjam-jam. ❁ Membantu ibu memperolehi kesan yang optimum untuk pengambilan vitamin-vitamin lain. ❁ Kulit juga menjadi lebih licin, gebu dan anjal.
.
5) Ostematrix .
- Baby serap almost 90% kalsium ibu.
-Jika si ibu tidak menggantikan semula kalsium ini maka si ibu tadi akan mengalami risiko osteoporosis, rasa sengal kaki dan tulang belakang, sakit pinggang, kebas pada kaki / simpul biawak, mudah letih dan lesu serta muka menampakkan garisan tua.
.
Tambahan OMEGA GUARD boleh diambil selepas masuk Trimester KEDUA. InshaaAllah pengambilan Omega dapat membantu dalam perkembangan minda bayi supaya lebih active dan cepat belajar.



Untuk info lanjut boleh hubungi tini disini ye

Tini 01120757343
.
#tsunamishaklee
#setkehamilan
#setberpantang
#pengedarshakleeperlis

My big why ....

Assalamualaikum...

Bila ditanya BIG WHY nape saya buat shaklee?
Macam-macam dalam kepala ni nk bgtau...tp kita tunjuk gmbar jela...
Bg gmbar berbicara...



Merekalah big why saya buat shaklee...
Saya masih bertatih...
Saya masih belajar..
Saya masih berusaha untuk berjaya...
Saya masih berusaha untuk kaya...
Saya mahu keluarga saya sihat dan kuat untuk buat amal ibadah.

Doakan saya untuk kejayaan dlm bisnes ni...
Untuk terus tabah walau dicemuh..
Untuk terus kuat walau tersentap..
Untuk terus tersenyum walau pun payah...

Moga saya ttp bangun walau tersungkur sekalipun....insyallah...
Sebab saya nnmpk ada jalan disitu dgn shaklee...
Cuma kn usaha dan terus usaha...
Tak usaha mana mau dapat hasil kan...
Xgitu...???

Sy pun doakan kawan-kawan juga terus berjaya dan kaya dgn jln masing-masing...yg penting sentiasa dlm keberkatan Allah s.w t...

#tsunamishaklee
#sgvt3
#sgv
#omsgroup

Friday, July 22, 2016

Antibiotik dari bahan semulajadi yang mudah dan bebas dari bahan sintetik

Tahukah kawan-kawan antibiotik semulajadi adalah dari bahan2 yg ada di dapur shj...

Kalau nak tahu bawang putih sgt bagus bertindak sebagai antibiotik untuk tubuh badan kita..kalau mampu mkn mentah bawang putih yg dilenyek sehingga terkeluarnya cecair yg dipanggil allician mmg mantaplah...

Selalunya mmg taklah kan nk mkn mentah-mentah gitu...hahahahha...
Berbau kuat tu beb...seulas ok lg ..mau sepuluh ulas mau muntah bwg putih plak...hahahaha

Jd paling mudah dan paling cepat dh ada kapsul dr bawang putih ni..amik air telan je.mudah sgt...xdela sendawa pun bau
bwg putih kan...

Yg penting garlic compleks dr shaklee dihasilkan dr bahan semulajadi dan dihasilkan secara ekslusif pada suhu bilik tanpa haba untuk memastikan pengekalan 100% Allician aktif.



Kajian menunjukkan perisa herbanya erhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba iaitu rosemary dan spearmint.ianya mengandungi pelbagai vitamin E untuk meningkatkan sebatian aktif garlic dan keberkesanannya didalam tubuh kita.

Kawan-kawan nak tahu setiap 2 tablet garlic compleks ni membekalkan 1000mg ekstrak garlic yg menyamai dengan 2 ulas garlic segar..
Hah mampukah kita nk kunyah 2 ulas garlic gitu aje....hihihi...

Jadi pilihlah yg lebih baik dr yg baik...dan jadilah pengguna yg lebih bijak kan...


Nak cuba garlic compleks ni?boleh..boleh...bolehh....wasap je no kat bawah tu k...

#tsunamishaklee
#sgvt3
#sgv
#omsgroup
#pengedarshakleeperlis
#shakleebeseri
#01120757343

Tuesday, July 19, 2016

Healing crisis selepas mengambil alfalfa shaklee untuk mencegah resdung.


Waktu kenal vitamin dlu...memang tak nafi la adanya healing crisisnya...
Waktu ambil bitamin asas vitalea ,b complek n vita c dan ostematrik..
Alhamdulillah memang xde masalah...

Bila mula amik alfalfa alahai....teruknya rasa...tapi waktu tu tak tahu itu adalah tanda healing crisisnya...almaklumlah yg sebelum ni amik ok jekan...

Saya amik alfalfa atas faktor nyusu sebagai milk booster dan resdung jugak..jadi alfalfa n vitamin c mmg combo yg terbaik tuk resdungla...

Ingat lagi saat 3 hari setelah makan alfalfa tu baru terasa...kenapalah dok rasa gatai-gatai habis dari kepala smpi ke kaki ni hatai..orang kata macam kn miang buluh tu...dok bergaru jangan dok kata apala....tgk keadaan clear

sikit ja bergaru...ya Allah...macam apa pun tak tahu dah nak kata...

Yg gatai kt kepala ni ya Allah ..mcm nk garu ngan garpu ja...pakai tudung comey2 pagi dh senget benget xdan smpi opis lg...hahahhaha...lawok sungguh ingat time ni..dan hari berikut sy berhwnti amik alfalfa tu..dan tanyala pada leader group sy ummi Mai Md Saupi..

Barulah saya tahu ...itu healing crisis katanya...bermakna darah saya dan resdung saya sgt tinggila..jadi dia kata teruskan amik alfalfa n ipdose vitamin c kepada 4 biji...2biji pagi n 2 biji malam .dan dose alfalfa amik 3 biji lunch dan 2 biji malam sj...Alhamdulillah...berbeza rasa..



Alhamdulillah....dah consume 2 minggu alfalfa n updose vitamin c nmpk sgt perubahan...dah xde bersin2 dah waktu subuh dinihari tu dan rasa gatal2 tu pun turut hilang dan rasa hidung pun selesa sj bernafas xdela lagi asyik rasa tersumbat..

Jadi kalau ada kawan-kawan yg ada amik vitamin ni..jangan lekas-lekas sangat tak mau teruskan pengambilan vitamin bila ada mengalami healing crisis mcm yang saya alami tu..kalau nak tahu lebih lanjut apa sebab kita mengalami healing crisis tu lehla rujuk jadual kat bawah tu ye...

Kalau nak tahu lebih lanjut leh terus wasap tini ye...
Bolehla kita sembang-sembang lebih pjg..hihihi

#tsunamishaklee
#sgvt3
#sgv
#omsgroup
#loveshaklee
#01120757343
#pengedarshakleeperlis